Menu
©

Silly Season - Wat weten we al?

1 reactie | 1792x gelezen
01-06-2016 21:30

FerrariFTW | Enorm veel rijders lopen einde contract aan het einde van dit seizoen. Dit is natuurlijk een perfect scenario voor een typisch silly season. Aangezien er al stevige geruchten zijn, maar nog geen bevestigingen zetten we voor u de geruchten van dit seizoen even op een rijtje.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Mercedes

Lewis Hamilton staat nog onder contract bij Mercedes, maar het is nog niet zeker dat hij blijft. Een sabbatical wordt gezien als grootste alternatief moest Lewis volgend jaar toch niet racen.

Rosberg werd al eerder dit seizoen gelinkt aan Ferrari, al heeft hij zelf te kennen geven dat hij en Mercedes graag verder willen gaan.

Moest één van deze twee coureurs toch vertrekken, dan staat naar alle waarschijnlijkheid Fernando Alonso klaar om in te stappen.

Ferrari

Sebastian Vettel staat nog onder contract en geeft net als Ferrari weinig signalen dat daar iets aan gaat veranderen. M.a.w. zal hij normaal gezien gewoon bij Ferrari blijven.

Kimi Raikkonen daarentegen wordt in twijfel gesteld naar een zwak vorig seizoen. Zijn enige redding kan zijn dat hij de afgelopen races terug tekenen van beterschap begint te tonen in zijn vorm, maar is dit te laat? Ricciardo zou klaar staan om in zijn plaats in te stappen. Deze laatstgenoemde heeft al getoond sneller te kunnen zijn dan Vettel, dus dat zou wat geven.

Verder is ook Rosberg gelinkt aan Ferrari, al geven beide partijen hier weinig belang aan en zal dit dus waarschijnlijk een broodje-aap verhaal zijn.

Williams

Zowel Felipe Massa en Veltteri Bottas werden de afgelopen maanden al genoemd als mogelijke vertrekkers bij Williams. Felipe Massa gaf recent nog aan dat het wel eens zijn laatste seizoen bij Wlliams kan zijn, maar ook Bottas, die het momenteel slechter doet dan Massa en minder sponsorgeld meebrengt voor Williams is lang nog niet zeker.

Moest Williams één of beide coureurs, waarvan het contract ook afloopt, droppen voor volgend seizoen, dan lijken Jenson Button en Daniil Kvyat de grootste kanshebbers. Button zou terugkeren naar het team waar in de jonge jaren van zijn loopbaan voor reed.

Red Bull

Zoals eerder aangegeven is Ricciardo in verband gebracht met Ferrari. Het feit dat Red Bull twee 100% overwinningen verpeste voor Ricciardo kan dit proces alleen maar versnellen. Het valt wel te noteren dat Ricciardo nog onder contract staat, al is het voor een team als Ferrari niet echt een probleem als ze een contract moeten uitkopen.

Max Verstappen lijkt vrij safe te zitten, al moet hij wel bevestigen. Moest hij nog een keer dom uitvallen zoals in Monaco dan kan Helmut Marko, die zondag al nee-schuddend toekeek, zijn geduld snel op zijn.

Force India

Zoals elk jaar is er voor één van de coureurs lichte interesse en speculatie van één of meerdere topteams. Vorig jaar nog Hulkenberg, nu Perez na zijn derde plaats in Monaco. Net als de afgelopen jaren zal deze speculatie naar alle waarschijnlijkheid tot niets leiden en zullen deze twee meer dan degelijke coureurs nog een jaartje bij Force India blijven.

Renault

Jolyon Palmer presteert slecht en kan Magnussen zijn niveau niet volgen. De vraag is nog maar of hij ook volgend seizoen voor Renault rijdt. Magnussen daarentegen presteert relatief goed voor de wagen die hij heeft en moet zich niet direct zorgen maken voor volgend seizoen.

Sauber

Als Sauber nog wil bestaan volgend seizoen moet het een coureur zoeken met een grote sponsor. De beide huidige coureurs presteren, ondanks een mindere wagen, al zwaar onder niveau. Nasr staat zelfs na Wehrlein in het kampioenschap.

Pastor Maldonado heeft al laten weten te werken aan een F1-terugkomst. Mitst veel sponsorgeld maakt hij een grote kans bij Sauber.

McLaren

Ron Dennis gaf al eerder aan dat ze Stoffel absoluut wilde houden. Met de geruchten dat Jenson Button naar Williams zou gaan, een wagen die in tegenstelling tot de McLaren alleen maar slechter wordt, is het niet onwaarschijnlijk dat de Belg volgend jaar in de McLaren rijdt.

Alonso, die nog onder contract staat, zal als hij niet naar Mercedes kan normaal gezien gewoon blijven. Wel werd net als bij Hamilton ook aan hem een sabbatical gelinkt, maar hij lijkt hier weinig oren voor te hebben.

Manor

Wehrlein zal mits Mercedes steun gewoon kunnen blijven. Haryanto moet dan weer op zoek naar nieuw sponsorgeld.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

Ron Dennis gaf al eerder aan dat ze Stoffel absoluut wilde houden. Met de geruchten dat Jenson Button naar Williams zou gaan, een wagen die in tegenstelling tot de McLaren alleen maar slechter wordt, is het niet onwaarschijnlijk dat de Belg volgend jaar in de McLaren rijdt.

In de pers las ik overtijd dat stoffel eiste aan dennis, dat hij der vaart achter moet zetten. Nu las ik vandaag het berichtje da dennis zich, zoals de afgelopen jaren, ruimschoots de tijd gaat nemen voor de rijdersbezetting

0 02-06-2016 19:03:11
;