Menu
©

Voormalig F1-coureur Rossi wint Indy 500

2 reacties | 863x gelezen
01-06-2016 21:35

FerrariFTW | Voormalige Formule 1-coureur Alexander Rossi heeft de legendarische en tevens honderdste editie van de Indianapolis 500 gewonnen. De Amerikaan haalde deze felbevochten zegen onverwacht binnen in de slotronden na een alternatieve strategie. Het was de eerste rookie zegen sinds Juan Pablo Montoya, niet toevallig een andere voormalig F1-coureur. De laatsgenoemde viel dit jaar wel uit.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Zoals de afgelopen jaren vielen ook dit jaar weer twee van de drie monumenten van de autosport samen op dezelfde dag. Na leuke en spannende Grand Prix van Monaco konden we later op de avond genieten van de honderdste editie van de Indianapolis 500. Naast Alexander Rossi stonden ook voormalig F1-piloten Juan Pablo Montoya, Takuma Sato en voormalige Manor-rijder Max Chilton aan de start. Voor Chilton en Rossi was het hun eerste Indy 500.

Na een matig racebegin en middenstuk met relatief weinig incidenten en vrijwel alleen maar uitvallers om mechanische redenen kregen we een bloedstollende slotfase voorgeschoteld. Het leek er een lange tijd op dat Amerikaan Josef Newgarden en Colombiaan Carlos Munoz voor de overwinningen aan het strijden waren. Niets was minder waar, door een knappe strategie, goede communicatie met zijn ingenieur en vooral knap brandstof te sparen verraste Rossi vriend en vijand.

De Amerikaan, die elfde startte had één pitstop minder dan de koplopers nodig waardoor hij in de laatste ronden van de race aan de leiding kwam. Eén pitstop minder betekende echter ook geen extra voorraad brandstof. Gelukkig had Rossi zijn brandstof perfect kunnen beheersen en kon hij als verdiende winnaar, na 200 rondjes en 500 mijl geracet te hebben, de finishlijn passeren. Net op tijd, want hij had niet meer genoeg brandstof voor zijn slotronde.

Carlos Munoz en Josef Newgarden eindigde uiteindelijk tweede en derde. Polesitter James Hinchcliffe stelde teleur en werd slechts zevende. De andere voormalige F1-coureurs moeten we lager gaan zoeken op de tabellen. Max Chilton behaalde een vijftiende plaats in zijn rookie Indy 500. Takuma Sato en Juan Pablo Montoya vielen beiden uit. Kampioenschapsleider Simon Pagenaud werd pas 19, maar blijft ruim leider in het kampioenschap doordat zijn concurrente ook geen potten konden breken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Nafta
Senior Member

Das geen foto van de Indy 500...dat zijn namelijk beeldschone uhm ongelofelijke lelijke baggerbakken :p

1 02-06-2016 07:52:39
bvonk
Moderator


Nafta schreef:
Das geen foto van de Indy 500...dat zijn namelijk beeldschone uhm ongelofelijke lelijke baggerbakken :p


Is Rossi 2015 in F1, we hebben helaas niet van alles foto's beschikbaar.

02-06-2016 17:08:27
;