Menu
©

Frijns wellicht met RedBull in Moskou

4 reacties | 1624x gelezen
26-06-2012 14:02

lars75 |

Robin Frijns maakt kans om met de RedBull uit 2010 een demonstratie te verzorgen op het circuit van Moskou. De huidige nummer 2 in de World Series of Renault dingt mee in een prijs die door RedBull is uitgeschreven voor alle rijders in het kampioenschap. De coureur die na de komende race aan de leiding gaat van het klassement mag een demonstratie verzorgen voor RedBull. De voorwaarde hieraan is wel dat de betreffende coureur niet verbonden is aan een formule 1 team. Van de vier kanshebbers zijn Kevin Magnussen en kampioenschapsleider Sam Bird al kansloos doordat zij verbonden zijn aan McLaren. Hierdoor maken Yelloly en Robin Frijns nog kans om deel te nemen aan deze demonstratie, waarbij Frijns vooralsnog de betere papieren in handen heeft met zijn 2e positie in het kampioenschap, op slechts 9 punten van de leider. Frijns kent een sterk debuut in deze zeer competitieve klasse. Als hij meer punten heeft aan het einde van het komende race weekend, zal hij voor het eerste kennis maken met een Formule 1 bolide. Red Bull heeft overigens al eerder aangegeven dat zij interesse zouden hebben in Robin Frijns. Destijds heeft de Limburger een contract afgewezen omdat hij liever onafhankelijk wil blijven. Hoewel het besturen van een Formule 1 bolide zeer speciaal zal zijn, is er uiteraard een kans dat hij zijn uitspraken zal herzien om alsnog een stap te zetten richting de koningsklasse van de autosport.

Bron: F1Today.nl


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

lars75
Diamond Member

Het zou een mooie kans zijn voor Frijns om kennis te maken met de F1. Bij de rookie dagen zal hij er waarschijnlijk wel bij zijn om eens een F1 te testen. Maar om enigszins beslagen ten ijs te komen is ook niet slecht :-)

Hopelijk kan hij zich in de top van het klassement handhaven en is een plek in de top 3 of zelfs het kampioenschap mogelijk voor hem. Dan gaan er denk ik deuren voor hem open en kan het zo maar zijn dat hij vd Garde en Melker voorbij streeft in de race om de volgende Nederlander in de F1.

1 26-06-2012 14:24:28
mika1
Gold Member

Een kampioenschap is bijna een garantie voor een F1 debuut. Laten we hopen dat hij het wordt.

26-06-2012 14:36:00

Goed om weer neerlands' bloed in de formule 1 te zien stappen, al helemaal als hij voor Red Bull mag rijden in de Toro Rosso of als vervanger van bv.. Webber als die er mee stopt :-D

0 26-06-2012 14:44:44
Misjab
Gold Member

Leuk nieuws zo een paar dagen nadat vergne het zo verpest bij torro rossso... ;) tijd voor nieuw (stieren) bloed ;-)

0 26-06-2012 16:16:21
;