Menu
©

Alonso verwacht opnieuw moeilijk weekend

4 reacties | 1396x gelezen
21-03-2012 14:41

Dukez |

Fernando Alonso verwacht dat Ferrari het niet makkelijker zal hebben tijdens de Grote Prijs van Maleisië, en zegt dat het Italiaanse team opnieuw defensief zal moeten gaan racen.

Bron: Autosport.com

Het team uit Maranello kreeg vorig weekend in Australië een moeizame start van het seizoen te verduren, waarbij zowel Alonso als zijn teamgenoot Felipe Massa er niet in slaagden zich in de top 10 te kwalificeren.

Alonso slaagde er goed in om de schade beperkt te houden, door op te klimmen naar P5, maar de racesnelheid van de Spanjaard was geen partij voor die van de teams vooraan.

Doordat er slechts één week tussen de Grote Prijs van Melbourne en die van Sepang zit, beseft Alonso dat het niet kan verwachten dat het voor Ferrari beter zal verlopen in Maleisië.

“In Maleisië zullen we opnieuw verdedigend moeten gaan rijden,” zei Alonso op de website van Ferrari. “Er is niets anders aan te doen, gezien de F2012 ongeveer identiek zal zijn aan de wagen die we in Australië gebruikten. We zullen ons zo goed mogelijk moeten proberen aan te passen, wetende dat het niet eenvoudig zal worden.”

Hij voegde hier nog aan toe: “Er zijn twee belangrijke punten waar we veel aandacht zullen moeten aan besteden: het vinden van een geschikt compromis voor wat betreft de aerodynamische balans van de wagen, en de banden degradatie.”

“Sepang heeft twee echte rechte stukken, en omdat ze zo lang zijn, zal een gebrek aan topsnelheid ons duurder te staan komen als in Melbourne. Hier waren de twee rechte stukken waarop je DRS kon gebruiken vrij kort.”

Alonso zei ook dat hij niet veel vertrouwen heeft in de weersvoorspellingen voor dit weekend. Voor zowel zaterdag als zondag wordt regen voorspeld.

“Nergens anders ter wereld, de F1 wereld wel te verstaan, kan het weer in enkele minuten omslaan van zonneschijn naar echte stortregen,” zei hij. “Zelfs op Spa zijn de veranderingen niet zo acuut. De mensen op de pitmuur zullen de radar nauwgezet in de gaten moeten houden, en zich klaar houden voor elke verandering in het weer.”

“Op dit moment wordt er een hoge kans op regen voorspeld, voor zowel de kwalificatie als de race. Maar eerlijk gezegd heb ik niet veel vertrouwen in de voorspelling. Het belangrijkste is om onmiddellijk te kunnen reageren, en elke kans te grijpen. Het enige dat je zeker kan zijn is dat het warm zal zijn, zeer warm.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

TiTaNuZ
Senior Member

Tja , Als Alonso het zelfde gaat doen als het afgelopen weekend , vind ik het al een prestatie op z'n plaats .
Hij laat ieder geval zien wat er maximaal uit de wagen komt .

1 21-03-2012 20:37:50
Misjab
Gold Member

Ik heb hem een tijdje een grote kwal gevonden, maar ik moet zeggen dat ik steeds meer respect voor hem krijg. niet alleen door zijn resultaten (wat hij uit dat rode bakkie haalt) , maar ook zijn professionele instelling. Hij brandt nooit het team af, wat hij zegt snijdt hout en hij blijft er voor gaan.
RESPECT Fernando, ik hoop dat je snel een auto krijgt waarmee je de strijd voorin weer mee aan kan..

22-03-2012 04:58:08
Vaillant
Bronze Member

vooral door alle uitspraken die Ferrari heeft geuit, waren de verwachtingen hoog gespannen.
als hoog van de toren blaast, van wij gaan voor het WK zonder 1 meter getest te hebben, kan je alleen maar verschrikkelijk op je bek gaan. dat is nu gebeurd.
het is dat Alonso ondanks zijn grote muil meer uit de auto kan halen dan er eigenlijk inzit, anders zou het drama echt compleet zijn.
Massa kan de druk blijkbaar niet aan en heeft gefaald, het wordt nu nog geprobeerd te verdoezelen met een nieuw chassis, maar als zijn optreden dit weekend weer slecht is dan kon het wel eens exit zijn. Ferrari zal best nog wel terug komen, maar dan zijn we wel wat verder in`het seizoen.

1 22-03-2012 09:26:10
Misjab
Gold Member

[quote]Alonso ondanks zijn grote muil [/quote]

Welke grote muil. ik viond nou niet dat hij die niet (meer) had. Heb je hem in het afgelopen jaar een grote mond horen hebben? DIe ferrari bazen inderdaad (domgenoeg) wel. maar ik vind Alonse recentelijk juist heel netjes..

22-03-2012 11:49:37
;