Menu
©

Rosberg: “F-duct goed voor race-pace”

14 reacties | 2238x gelezen
21-03-2012 10:15

Schuki |

Zijn race in Australië viel in duigen door een probleem met de banden, maar Nico Rosberg hoopt dat de topsnelheid van zijn Mercedes een voordeel is voor de race van Maleisië aankomend weekend. In Melbourne finishte Rosberg als 12e na een incident met Sergio Perez. In de kwalificatie leek de Mercedes meer competitief dan wat er in de race uit kwam. Dit was mede door de F-duct van de Mercedes. De innovatie van Ross Brawn zorgt ervoor dat de auto op hoge topsnelheid nog meer druk opbouwt, waardoor een nog hogere snelheid mogelijk wordt. “Ik denk dat dit ons voordeel wordt tijdens de race in Maleisië.” aldus Rosberg. “Het circuit heeft twee lange rechte stukken, wat in ons voordeel is. Maar ook de weersomstandigheden gaan een rol spelen. Veel warmte en een hoge luchtvochtigheid zijn altijd lastig. We moeten hard werken om dit tot een pluspunt te verwerken.” Norbert Haug, motorsport president van Mercedes, zegt dat de problemen die Rosberg ondervond tijdens de GP van Australië opgelost gaan worden voor de volgende Grand Prix. “De rondetijden van Rosberg gingen veel harder naar beneden dan dat we verwacht hadden. In de vrije trainingen was dit veel minder. Ons team werkt heel hard om te begrijpen hoe dat heeft kunnen gebeuren, zodat we onze race-pace kunnen verbeteren in Maleisië.”

Bron: espnf1.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

JanTod
Silver Member

Als je innovatief wilt zijn, moet je er mee rekening houden, dat het niet allemaal functioneert, als je zou willen. De technische afdeling van de auto lijdt nog aan kinderziekten. Schumi werd heel zenuwachtig van de ferme opdringerigheid van Seb. Schumi moet toch zijn hoorntjes een beetje bijslijpen. Dan schakelt hij in zijn zenuwen niet meer mis met als gevolg een vaste bak. Maleisie is een stuk ruimer, dus daar kan de Merc stevig aan de bak.

groetsels,

Jan Tod

2 21-03-2012 12:00:51
Mr_Hond
Gold Member

JanTod,
Godallemachtig hoe lang heb jij geen F1 meer gekeken?
Als zou je willen kan je niet meer mis schakkelen met de versnellingsbak van een F1 wagen.
Het enige wat je kan doen is hem in neutraal zetten maar dan is er niks aan de hand.
Dat die bak kapot ging kan Schumacher echt helemaal niks aan doen.
Tevens was het de aandrijflijn die er mee ophield en niet de bak.
De bak van een F1 gaat bijna nooit meer stuk en vastslaan is al helemaal verleden tijd, zeker nu er geen koppeling meer in zit.

21-03-2012 12:30:52
Deefje
Silver Member

Schumacher maakte geen fout maar hij kon niet meer terugschakelen door zijn kapotte bak ( dat werd ook door iedereen verteld ) en verloor daardoor te weinig snelheid om de bocht nog normaal te kunnen halen.Schumacher is te ervaren om zich zomaar in een fout te laten dwingen.Al ging ik er wel vanuit dat hij Vettel niet achter zich had kunnen houden.

21-03-2012 12:52:26
BONZAI
Senior Member

@schuki

er staat een foutje in de tekst.
"Rosberg ondervond tijdens de GP van Maleisie"

1 21-03-2012 12:10:45

[quote]
@schuki

er staat een foutje in de tekst.
"Rosberg ondervond tijdens de GP van Maleisie"
[/quote]

Kun je me vertellen waar de fout zit?

21-03-2012 12:48:55
pino73
Silver Member

Gek he Brawn geeft aan de ronde tijden van Nico gingen veel harder naar beneden dan verwacht
En nu is er niemand die gaat lopen zeuren dat Hij weg moet zijn tijd geweest is ect ect
Als dit over de Ferrari van Massa zou gaan had het hier vol gestaan met reacties dat : Massa altijd de slechte auto krijgt Of het ligt niet aan de auto maar aan hem (want Alonso kan er wel snel mee gaan)

1 22-03-2012 06:36:10

Dat is appels en peren met elkaar vergelijken Pino.Hoop dat je dat inzicht zelf ook nog wel hebt.Rosberg ondervond in Melbourne wat problemen met de banden volgens mij.Massa word hier afgerekend op z'n slechte optreden in Melbourne ten overstaan van z'n teamgenoot.En ook nog wel op de jaren ervoor.

Maar ik heb me er even over gebogen en kom tot de conclussie dat Rosberg al twee jaar achter elkaar z'n teamgenoot (lees 7 voudig wk) heeft verslagen.Van mij mag ie blijven. ;-)

22-03-2012 07:01:22
;