Menu
©

Coulthard niet blij met spiegels RB4

10 reacties | 1554x gelezen
18-03-2008 12:17

|

David Coulthard heeft gezegd, dat de huidige spiegels in de Formule 1 niet voldoen.

Bron: FeedMeF1.com

De veteraan was furieus toen hij met zijn RB4 in aanraking kwam met de Ferrari van Felipe Massa, afgelopen zondag op Albert Park. Toen hem werd gevraagd of hij wist, dat de Braziliaan hem wilde inhalen, zei hij: "Natuurlijk!"

Maar de 37 jaar oude Brit heeft ook gezegd, dat men zich in de moderne Formule 1 geen zorgen maakt over de zichbaarheid van anderen in de achteruitkijkspiegels.

De auto's van Red Bull zijn ontworpen door Adrian Newey, en het zijn auto's met spiegels die gemonteerd zitten op de sidepods, ver weg van de coureur. Dat heeft te maken met de ærodynamische efficiëntie.

Het gerucht gaat, dat Fernando Alonso al van Renault heeft geëist, dat de spiegels dichter bij de cockpit komen te staan. "De FIA zou zich moeten realiseren, dat je haast niets kan zien in de spiegels die op de sidepods staan", zei Coulthard tegen Sportnet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

VDL
Member

Ow ow ow, de hele winter lang testen en je hoort meneer Coulthard niet over de spiegels. En nu maakt hij een inschattingsfoutje in de race en gaat ineens de spiegels de schuld geven..
Laat DC op zondagmiddag maar eens uit de auto stappen, maar dan definitief.. Kan er weer wat jong talent in de RedBull plaatsnemen.

1 18-03-2008 13:28:54
EvDelft
Moderator

[quote]Toen hem werd gevraagd of hij wist, dat de Braziliaan hem wilde inhalen, zei hij: "Natuurlijk!"[/quote]

En maar eisen van Massa dat die zijn excuses aanbiedt... :fire:

Zeg DC, als veteraan kan je ook fouten maken... Of maak jij geen fouten? Zoals Spa '98...

18-03-2008 13:32:39
dickyduks
Silver Member

nou als hij toe geeft dat massa hem in zou halen dan heeft hij massa ook gezien. en als hem de spiegels te klein zijn dan zet je er toch grootere op. of ik denk dat david een beetje bind aan worden is kan beter naar de oog arts gaan om een bril aan te laten meten, kan hij andere coureur aan zien komen en beter in de spiegels kijken en als dat niet lukt bij dc kan hij beter zijn helm aan de wilgen hangen en direct stoppen met racen .
hij heeft altijd wat te zeuren.

0 18-03-2008 15:29:36
;