Menu
©

Virtuele Safety Car officieel in reglementen

0 reacties | 857x gelezen
12-01-2015 09:05

Schuki |

Volgend seizoen zal de Virtuele Safety Car (VSC) zijn intrede doen in de Formule 1. Naar aanleiding van de crash van Jules Bianchi tijdens de Grand Prix van Japan werd er hevig gediscussieerd over de veiligheid van een gele vlag. Daaruit is de VSC gekomen, die recentelijk opgenomen is in de officiële reglementen van de Formule 1.

Bron: ESPNF1.com

De FIA heeft bevestigd dat het nieuwe systeem, dat we kennen uit de Le Mans-series, met ingang van het seizoen 2015 gebruikt zal worden. Het originele plan, om de VSC te laten gelden wanneer er normaal gesproken dubbele gele vlaggen gezwaaid worden, blijft behouden, maar er zijn een aantal nieuwe regels toegevoegd. Zo zal de computer van de FIA een minimale tijd berekenen voor de sector waar de VSC geldt en wanneer coureurs zich daar niet aan houden kunnen ze een straf tegemoet zien.

Pitstopstrategie
In de huidige reglementen staat een aantal bepalingen over het gebruik van de pitstraat ten tijde van een Safety Car-situatie. Bij de Virtuele Safety Car zal dit niet anders zijn. De FIA laat optekenen dat auto’s de pits niet mogen bezoeken, behalve wanneer er banden gewisseld moeten worden. Tot slot staat in de reglementen dat de VSC-periode ten einde komt tussen tien en vijftien seconde nadat de officials het sein ‘veilig’ geven. De panelen die gebruikt worden om een VSC aan te geven zullen dan veranderen in een groene vlag en de coureurs mogen vanaf dat moment weer voluit racen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;