Menu
©

Hamilton reed meeste rondes op kop

2 reacties | 1169x gelezen
18-12-2014 15:35

FerrariFTW |

Nu het seizoen ten einde is gekomen is het hoogdringend tijd om samen met de site enkele statistieken en cijfers te overlopen. Om de spits af te bijten beginnen we een statistiek die niet veel besproken is, maar wel interessant is: hoeveel rondes reed elke coureur op welke positie? Eén ding kan ik al verklappen, Hamilton spendeerde meer tijd dan de rest van het grid op de felbegeerde eerste positie.

Bron: f1fanatic.co.uk

Lewis Hamilton reed dit seizoen maar liefst 495 rondes op kop! Twaalf meer dan Nico Rosberg (483), zijn teamgenoot, en tevens tweede in het WK. Voor de derde plaats mogen we al een groot verschil rekenen. Daniel Ricciardo leidde de race doorheen het seizoen 72 rondes lang, wat er ruim vierhonderd minder zijn dat Rosberg. Op plaats vier vinden we Fernando Alonso terug met 32 rondes, die grotendeels aan alternatieve strategieën te danken heeft.

Williams-coureur Felipe Massa mag met zijn 30 rondjes de top vijf completeren. Dat hij 26 keer meer aan de leiding heeft gereden dan zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas (4), die trouwens op plaats acht staat, is vooral te danken aan Massa zijn knappe poleposition in Oostenrijk en zijn sterke race in Canada, waar hij door fouten, van het team en een aanrijding van Sergio Perez een kans op de overwinning zag verloren gaan.

Ook Force India coureurs Sergio Perez en Nico Hulkenberg mochten respectievelijk elf en vijf rondes lang van de leiding genieten. Perez heeft dit vooral te danken aan zijn sterke race in Bahrein, die voor de Mexicaan een verdiend podium opleverde. Na uittredend wereldkampioen Sebastian Vettel, wie in tegenstelling tot de andere jaren slechts één rondje aan de leiding mocht rijden, leidde niemand anders een race.

Als we naar de tweede positie kijken vinden we Nico Rosberg voor zijn Britse teamgenoot terug (359 en 325 rondes). Niet onlogisch, de Duitser kwam dit jaar tien keer als tweede over de finish. Op Bottas na (155 rondes), reed niemand meer dan honderd rondes op de tweede positie. De nummer vier op deze lijst, Sebastian Vettel, staat al ver weg met 82 rondes.

Op plaats drie, de laatste podiumplaats, mag Daniel Ricciardo de orde bepalen. Met zijn 231 rondes reed de Australiër er 60 meer dan Braziliaan Felipe Massa (171) die er dan weer 27 meer reed dan zijn teamgenoot (144). Net als op plaats twee hebben er dit seizoen tien verschillende coureurs op plaats drie gereden.

Tot slot moeten we even achteraan kijken op plaats 22. Dit moet je wel relativeren aangezien er het vaakst uitvalbeurten komen in de openingsfase van de race en dan vaak er geen 22 plaatsen meer zijn om op te rijden. Marcus Ericsson reed 32 rondes laatste. Ook op positie 21 (77) en 20 (124) is hij recordhouder.

Opvallend is dat ook Vettel 23 rondes het treintje mocht sluiten op de laatste positie en dat na Jean-Eric Vergne (12) er niemand meer dan tien rondes laatste reed.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1ner
Bronze Member

Ik heb zo een vreemd vermoeden dat dit volgend seizoen ook het geval ga zijn .

0 18-12-2014 18:44:05
Sicko
Gold Member

Dat is ook alleen maar dank zij de regelgeving van de FIA en de door binnen Mercedes bepaalde hierarchie.

De F1 is afgelopen jaar helemaal vermoord door de ozo "vooruitstrevende" FIA, omdat er een soort agreement lijkt te zijn waardoor de rijke teams hun geld toch wel krijgen.

Mercedes heeft blijkbaar nog steeds heel erg veel geld te besteden

0 18-12-2014 20:43:32
;