Menu
©

Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend

8 reacties | 2069x gelezen
28-11-2014 19:29

FerrariFTW |

Toro Rosso kondigde gisteren aan op 1 december hun tweede coureur bekend te maken. Vandaag heeft het team echter laten weten dat ze Carlos Sainz Jr een contract hebben gegeven voor volgend seizoen. De Spanjaard zal de nieuwe teamgenoot van de jonge Nederlander Max Verstappen worden.

Bron: www.grandprix.com

Carlos Sainz Jr. won dit jaar de titel in de Formule Renault 3.5 series. Het racetalent heeft hij niet van een vreemde, zijn vader werd in 1990 en 1992 wereldkampioen in het WRC, waar hij voor Toyota uitkwam.

De twintigjarige Spanjaard is heel blij met zijn contract. "Ik ben zeer verheugd dat ik bij Toro Rosso een contract heb mogen onderschrijven. Ik maak immers al heel lang deel uit van het Red Bull's Young Driver Program. Mijn ultieme doel is nu bereikt en hiervoor ik wil Red Bull heel erg bedanken. Dit jaar was ik erg succesvol in de World Series by Renault en ik kijk er enorm naar uit om in een Formule 1 wagen te stappen en te gaan racen", vertelt een blije Sainz.

"Ik voelde mij hier goed vanaf mijn eerste test bij dit team, ik ga me nu volledig voorbereiden op het nieuwe seizoen, te beginnen met de tests in Jerez. Mijn officiële debuut maken op Spaanse bodem zal heel speciaal zijn voor mij, en voor de fans", aldus Carlos Sainz Junior.

Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso is blij met de komst van de nieuwe coureur. "Met Max Verstappen die samen met Carlos Sainz Jr. zal rijden gaan we verder met het principe waarvoor dit team ooit is ontstaan. Ik volg Carlos al heel lang en hij was in de junior klassen vrij indrukwekkend bezig", zegt de Oostenrijker.

"Dit jaar won hij bovendien een heel verdiende wereldtitel en hij heeft het verdiend hoger op te gaan. Ook op zijn eerste testdag bij het team in de STR8 heeft hij direct indruk weten te maken op de ingenieurs", aldus Franz Tost.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

SosaXXX
Senior Member

Wel een grote gok; 2 rookies. Maar wel ballen dat ze er voor gaan.

Leuk om te zien strijden deze 2

1 28-11-2014 22:14:42
Tomsche
Quite a regular

Kunnen de vaders rustig discussieren wie van hen zelf de betere was...

28-11-2014 22:43:39
boukev1
Rookie

dit is natuurlijk wel waar toro rosso voor staat.

het aantrekken van jong talent en klaarstomen voor het moederteam.
wel gewaagd om 2 rookie`s tegelijk aan t trekken.

maar heb er toch goede verwachtingen van.

0 29-11-2014 08:21:13
Sicko
Gold Member

Ik hoop van harte dat Verstappen hem verslaat omdat Sainz zo'n grote mond had toen Verstappen al eerder als rijder bekend werd gemaakt.

0 29-11-2014 16:05:08
Hell_Pet
Bronze Member

En dan blijkt de Toro Rosso van volgend jaar de meest waardeloze auto te zijn. Dat zou nou jammer zijn.

1 29-11-2014 16:37:49
Sicko
Gold Member

@Hell_Pet

Dat zal denk ik niet gebeuren. Ik hèb zelfs het donkerbruine vermoeden dat Newey afgelopen seizoen een beetje aan de "knoppen" bij Toro Rosso heeft mogen draaien.

Nu Verstappen als bijna "het grootste F1-talent ooit" is binnen gehaald zal Red Bull ook gaan zorgen dat hij in een goede wagen tot zijn beschikking zal krijgen.

29-11-2014 16:56:56
Het5eWiel
Senior Member

Carlos-kijk-mij-eens-drammen-en-stampvoeten-zij-zijn-groot-en-ik-is-klein-das-niehiet-eeheerlijk-Sainz Jr. heeft het voor elkaar...

Helaas heeft zijn gemiep tijdens STR's aankondiging van Max bij mij reeds een (voor)oordeel over Carlos Branie Jr. opgeleverd...huilebalk

0 30-11-2014 09:05:06
;