Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend

Gepost door: FerrariFTW op 28-11-2014 19:29 1858x gelezen

Toro Rosso kondigde gisteren aan op 1 december hun tweede coureur bekend te maken. Vandaag heeft het team echter laten weten dat ze Carlos Sainz Jr een contract hebben gegeven voor volgend seizoen. De Spanjaard zal de nieuwe teamgenoot van de jonge Nederlander Max Verstappen worden.

Carlos Sainz Jr. won dit jaar de titel in de Formule Renault 3.5 series. Het racetalent heeft hij niet van een vreemde, zijn vader werd in 1990 en 1992 wereldkampioen in het WRC, waar hij voor Toyota uitkwam. De twintigjarige Spanjaard is heel blij met zijn contract. "Ik ben zeer verheugd dat ik bij Toro Rosso een contract heb mogen onderschrijven. Ik maak immers al heel lang deel uit van het Red Bull's Young Driver Program. Mijn ultieme doel is nu bereikt en hiervoor ik wil Red Bull heel erg bedanken. Dit jaar was ik erg succesvol in de World Series by Renault en ik kijk er enorm naar uit om in een Formule 1 wagen te stappen en te gaan racen", vertelt een blije Sainz. "Ik voelde mij hier goed vanaf mijn eerste test bij dit team, ik ga me nu volledig voorbereiden op het nieuwe seizoen, te beginnen met de tests in Jerez. Mijn officiële debuut maken op Spaanse bodem zal heel speciaal zijn voor mij, en voor de fans", aldus Carlos Sainz Junior. Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso is blij met de komst van de nieuwe coureur. "Met Max Verstappen die samen met Carlos Sainz Jr. zal rijden gaan we verder met het principe waarvoor dit team ooit is ontstaan. Ik volg Carlos al heel lang en hij was in de junior klassen vrij indrukwekkend bezig", zegt de Oostenrijker. "Dit jaar won hij bovendien een heel verdiende wereldtitel en hij heeft het verdiend hoger op te gaan. Ook op zijn eerste testdag bij het team in de STR8 heeft hij direct indruk weten te maken op de ingenieurs", aldus Franz Tost.

Bron: www.grandprix.com


Alle commentaren zijn eigendom van de posters. Formule1nieuws.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de commentaren.


Reacties op: Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend


SosaXXX
Re: Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend
Wel een grote gok; 2 rookies. Maar wel ballen dat ze er voor gaan.

Leuk om te zien strijden deze 2
Gepost op: 28/11/2014 22:14
Tomsche
Gepost op: 28/11/2014 22:43
Kunnen de vaders rustig discussieren wie van hen zelf de betere was...
Gepost op: 28/11/2014 22:43
boukev1
Re: Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend
dit is natuurlijk wel waar toro rosso voor staat.

het aantrekken van jong talent en klaarstomen voor het moederteam.
wel gewaagd om 2 rookie`s tegelijk aan t trekken.

maar heb er toch goede verwachtingen van.
Gepost op: 29/11/2014 08:21
Sicko
Re: Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend
Ik hoop van harte dat Verstappen hem verslaat omdat Sainz zo'n grote mond had toen Verstappen al eerder als rijder bekend werd gemaakt.
Gepost op: 29/11/2014 16:05
Hell_Pet
Re: Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend
En dan blijkt de Toro Rosso van volgend jaar de meest waardeloze auto te zijn. Dat zou nou jammer zijn.
Gepost op: 29/11/2014 16:37
Sicko
Gepost op: 29/11/2014 16:56
@Hell_Pet Dat zal denk ik niet gebeuren. Ik hèb zelfs het donkerbruine vermoeden dat Newey afgelopen seizoen een beetje aan de "knoppen" bij Toro Rosso heeft mogen draaien. Nu Verstappen als bijna "het grootste F1-talent ooit" is binnen gehaald zal Red Bull ook gaan zorgen dat hij in een goede wagen tot zijn beschikking zal krijgen.
Gepost op: 29/11/2014 16:56
Het5eWiel
Re: Officieel: Teamgenoot Verstappen bekend
Carlos-kijk-mij-eens-drammen-en-stampvoeten-zij-zijn-groot-en-ik-is-klein-das-niehiet-eeheerlijk-Sainz Jr. heeft het voor elkaar...

Helaas heeft zijn gemiep tijdens STR's aankondiging van Max bij mij reeds een (voor)oordeel over Carlos Branie Jr. opgeleverd...huilebalk
Gepost op: 30/11/2014 09:05