Menu
©

Marussia eindelijk in Jerez aangekomen [FOTO'S">

6 reacties | 1435x gelezen
30-01-2014 09:49

EvDelft |

Het Formule 1 team Marussia heeft uiteindelijk toch hun auto in Jerez gekregen, na problemen met de auto en met het transport naar Spanje.

Bron: Wheels24.co.za, F1Technical.net

Terwijl sommige teams moeite hadden om hun auto's voor het komende seizoen aan de praat te krijgen voor de eerste testweek, had Marussia al problemen voordat ze hun auto op het circuit hadden. Het Russische team had hun auto, die nu door motoren van Ferrari wordt aangedreven, in de fabriek gehouden in centraal Engeland, om problemen op te lossen die vlak voor vertrek naar Zuid-Spanje de kop opstaken. Uiteindelijk kwam het team op woensdag 29 januari toch nog in Spanje aan, in een trailer die werd gegtrokken door een busje. Die combinatie heeft via de Kanaaltunnel en Frankrijk gereden naar het testcircuit. Om het drama voor het achterhoedeteam compleet te maken, gaf het busje het ook nog eens op, net ten zuiden van Seville.

Marussia is de laatste van de 11 teams die hun uitdager voor 2014 tonen aan het publiek, hoewel Lotus, welke niet in Jerez aanwezig is, alleen een computergegenereerd beeld heeft vrijgegeven. John Booth, teambaas van Marussia, stelde de fans van zijn team gerust dat ze blij zullen zijn met wat ze te zien krijgen. De auto's zien er dit jaar allemaal verschillend uit, sommige met lelijke neuzen welke aan de nieuwe reglementen voldoen en andere, zoals Red Bull, met een meer elegante neus. Booth zei dat zijn auto, welke vandaag haar baandebuut zal moeten maken, erg mooi is: "Je zal verbaasd zijn over hoe mooi ze is".

De teambaas liet gisteren echter ook weten dat de monteurs een lange nacht tegemoet zouden gaan: "De systemen zijn zó gecompliceerd, dat ik denk dat het voor iedereen twee dagen gekost heeft om de auto te starten". Ondanks de tegenvallers, die al geweest zijn en die zich ongetwijfeld op de baan gaan voordoen, zei Booth dat het essentieel is om bij de eerste testweek aanwezig te zijn.

Hier de nieuwe Marussia MR03:

UPDATE:
De auto is, met Max Chilton achter het stuur, om exact 15:00 uur voor het eerst de baan op gegaan voor een installatieronde.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

easycom
Senior Member

Zo zal het met de wedstrijden ook wel gaan denk ik..."Marissia heeft eindelijk toch de auto over de finish weten te krijgen". :-)

1 30-01-2014 11:20:53
EvDelft
Moderator

Rare opmerking... Één van de weinige teams die elke race minstens één auto over de finish wist te krijgen (eigenlijk maar 3 uitvalbeurten gehad in 2013!!).

Beetje vreemde reactie...

30-01-2014 11:38:52
Misjab
Gold Member

Wint wel de prijs voor de minst lelijke neus van het jaar.......... als het maar geen fopneus blijkt :-)

0 31-01-2014 06:23:42
;