Menu
©

[Column"> Rijdende chicanes en veel overmoed

11 reacties | 2580x gelezen
31-05-2011 11:52

Schuki |

Martin Whitmarsh was voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco nog zo stellig: “De wat slechtere teams zouden hier niet mogen rijden, het zijn gewoon rijdende chicanes.” Nu heeft Monaco inderdaad wat chicanes, maar volgens mij reden die niet afgelopen weekend. Maar toch ging er iets fout bij McLaren. Lewis Hamilton, vaak geprezen om zijn eigenschappen als coureur, heeft 2 straffen gekregen omdat hij aanvaringen had met coureurs. En nee, dit waren niet de HRT’s, Virgin’s of Lotussen, maar respectievelijk Felipe Massa en Pastor Maldonado. En dat terwijl McLaren naar buiten gebracht had dat zij de ‘rijdende chicanes’ (lees: De laatste zes coureurs op de startgrid) maar “niet zouden moeten rijden”. Hier gaat iets fout, of niet?
Eigenlijk niet. Want is het nou de schuld van de kleinere teams dat zij zo langzaam zijn, of moeten de grotere teams hun mond houden. Niet iedereen kan een groot budget bij elkaar krijgen, daar zijn altijd verschillen in. In hoeverre zijn zij dan schuldig? Ik denk van niet. Het moet juist geprezen worden dat HRT, met een auto die niet getest heeft, toch zomaar even de races uitrijdt. Vooruit, in de eerste race mochten ze niet starten omdat ze niet snel genoeg waren. De tweede race vielen ze uit, maar sindsdien hebben ze wel iedere race uitgereden! Ook Lotus, dat met Kovalainen zelfs in Q2 terecht kwam in Barcelona en Virgin, dat met Jerommeke de eer van de Benelux hoog moeten houden doen het niet eens zo heel slecht. Ze hebben niet het budget om mee te komen met de grotere teams, maar desondanks rijden ze wel mee in het veld. Samen zijn de drie kleinste teams op 67 ronden in 6 races gekomen. Ongeveer 11 ronden per race, wat betekent dat de leiders in de wedstrijd, en vaak ook de rest van het veld, 11 keer per race deze jongens voorbij gaan. Je zou toch haast zeggen dat ze er inmiddels wel aan gewend zouden moeten zijn geraakt. Maar volgens Whitmarsh is niets minder waar, de kleinere teams horen niet te rijden.
Of wel? Is er hier niet een beetje sprake van overmoed? De rijders van de kleinere teams weten zelf ook wel dat zij aan de kant moeten gaan voor de blauwe vlaggen, en doen dit vaak ook netjes. Maar op het moment dat ene heer Hamilton langs een rode Ferrari moet rijden, of een blauw-witte AT&T Williams moet, gaat het fout. Hij parkeert zijn zilvergrijze McLaren in de zijkanten van beide auto’s, en krijgt daarvoor, geheel terecht, straf. Eerst werd zijn tijd in de kwalificatie veranderd, daarna kreeg hij een drive-through penalty. Geen best weekend, maar het is allemaal niet de schuld van Lewis. Volgens hem dan. Ik denk dat hij maar eens naar zichzelf moet kijken, voordat hij zijn miljoenenspeeltje weer als botsauto gebruikt. Als hij dat graag wil, moet hij maar eens naar de kermis gaan. Hopelijk komt deze Brit tot inkeer en gaat hij toch een beetje anders rijden, anders verliest de Formule 1 zonder meer een groot talent.

Bron: Schuki


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

mika1
Gold Member

Ja, Schuki en het is ook de enige coureur die eens ballen toont en soms herinnert aan het verleden. Ik zou eens banden terugkijken hoe het er vroeger aan toe ging, 20 jaar geleden zou Hamilton op handen gedragen worden en werd er gewoon verder geraced.

En ook Planetf1, meldt bij deze, dat als hij zijn racing style moet aanpassen, hij toch echt de Formule 1 verlaat.

2 31-05-2011 12:04:13
MadMarkie
Diamond Member

[quote]En ook Planetf1, meldt bij deze, dat als hij zijn racing style moet aanpassen, hij toch echt de Formule 1 verlaat.[/quote]

Dat hebben wij ook op de site staan he, ''Hamilton blijft racen tot het eind', lekker hier blijven is veel leuker :lol: ;-).

Leuk stukje Kevin, heb het aandachtig doorgelezen uiteraard toen ik het ging plaatsen voor je, thanx :-).

31-05-2011 12:08:56

@mika1

Ik hoop ook niet dat hij weggaat, ik vind het leuk dat hij zo aanvallend is! Maar toch, Whitmarsh die zo zeurt en dan Hamilton die dit doet..

31-05-2011 12:10:23
leo1954
Gold Member

Zelf vind ik de aandacht voor het gedrag van Hamie buiten proportioneel. Zijn aanvaring in de hairpin was imo zijn fout, maar met Maldonado trof hem geen blaam. Toch is het knap om zoveel aandacht naar je toe te trekken, maar ik weet het nu zo langzamerhand wel.

0 31-05-2011 12:14:37
Mr_Hond
Gold Member

Kittige uitspraken richting Hamilton hoor, zeker voor iemand die in zijn profiel een groot BMW logo heeft staan, geeft je gelukkig ook niet gelijk de schijn tegen hoor.

Maargoed Hamilton heeft nu inderdaad een dikke stok gegeven aan iedereen die hem niet mag en verafschuwd.
Dan ga je ook klappen krijgen en hopelijk is Hamilton sterker dan de kritiek die hij nu krijgt.

Ik ben zeker geen Hamilton fan verre van zelfs, ik vind het een verwent mannetje met een grote mond, maar mijn god wat kan hij goed rijden en laat toch bij vlagen zien hoe het wel moet en wat racen is waar iedere race fan toch wel van moet houden.
En als Williams fan heb ik een liefde/haat verhouding met McLaren het blijven Britten die je wil supporten maar ze maken het zo verdomde moeilijk, zeker in het verleden dat als er iets goed was bij Williams werd het weg gekaapt door Mclaren, de Honda motor, verschillende coureurs en natuurlijk Newey.
Maar McLaren is het aller aller aller laatste team dat de F1 saai zal maken, het laat haar coureurs vechten tot het bittere einde in plaats wachten en hopen op een goed einde.
Ze willen vechten en racen, en natuurlijk willen ze winnen, maar het racen komt op de eerst plek.
Zo zitten zeker niet alle team in elkaar, somige willen echt alleen maar winnen, tean kosten van alles, ook het racen.
En natuurlijk hebben ze dbij McLaren ook nare streken en gedoe.
Maar McLaren krijgt toch te weinig krediet voor hoe ze zijn want door de jaren heen is McLaren vaker dan de rest de smaakmaker geweest van het seizoen.

En Whitmarsh is ook de leider van de FOTA en zet zich toch aardig in voor alle teams ook de kleinere prive team, sterker nog juist de kleine prive teams.
En ik denk dat alle teambazen het op Monaco niet bevoordelijk vinden om wagens te hebben rond rijden die 5 seconde langzamer zijn dan de top 5.

0 31-05-2011 12:22:24
bvonk
Moderator

Ik hou toch redelijk wat sites in de gaten als het om Formule 1 gaat maar ben nog nooit iets tegengekomen dat Whitmarsh heeft gezegd dat de "slechtere" teams hier niet zouden moeten rijden. Zoals Mr_hond al aangeeft is het meestal Whitmarsh die opkomt voor de kleine teams. Wat ook niet zo raar is want eigenlijk is McLaren ook "kleiner" geworden nu Mercedes zelf een team heeft.

1 31-05-2011 15:23:25
chrisfan
Senior Member

Goed verhaal, vindt het leuk om op deze site leuke collums te lezen

31-05-2011 23:39:26
lolipop.be
Bronze Member

En dan wil ik er nog even aan toevoegen dat zijn laatste "straf" ronduit belachelijk was! Een straf moet een straf zijn, en moet je nadeel van ondervinden. En hier was een seconden straf geen oplossing... Al had hij 2 minuten gekregen, was het resultaat allicht hetzelfde! Sutil reed op meer dan een ronde... Dus als er straffen zijn, voor eender welke rijder, zorg ervoor dat ze het voelen. Wie niet wil luisteren, moet voelen!!!

0 01-06-2011 12:04:54
;