Menu
©

[Column"> Schumi, stoppen of weitergehen?

8 reacties | 3549x gelezen
23-06-2010 09:35

mika1 |

Michael Schumacher kwam terug en zou zich wel eens weer laten gelden in de Formule 1, echter heeft hij dat alleen op de verkeerde manier gedaan. Botsingen en uitvalbeurten deden zijn kansen op het kampioenschap geen goed. Feit: 34 punten uit 8 races. Moet Der Meister de handdoek in de ring gooien? Of kunnen we een comeback in een comeback verwachten? Veel mensen denken dat het aan de persoon Schumacher ligt, dat hij niet meer voorruit te branden is, te oud voor de Formule 1. Ik vind dat echt klinklare onzin. Mansell heeft al bewezen dat leeftijd niet doorslaggevend hoeft te zijn. Daarnaast verleer je fietsen ook niet van de ene op de andere dag. Schumacher moest weer even in het ritme komen en de nieuwe banden van binnen en buiten kennen, maar ik denk dat deze factor na 8 races niet al te bepalend meer is. Ikzelf verwachtte veel van de combinatie Brawn en Schumacher. Wat ik alleen vergat, was dat zelfs Schumacher niet in een koekblik kon gaan winnen. Het lijkt wel of bij BrawnGP de laatste stuiver in het seizoen 2009 is opgerookt, om vervolgens in de winter de auto grijs te laten spuiten en voor de vormgeving wat aanpassingen te doen. De MGP 001 is op dit moment een statische wagen, waarbij de coureur constant met z'n arm onderin de cockpit een knop moet draaien. Daarnaast is de diffuser intussen wereldberoemd geworden en was dat voordeel al aan het einde van seizoen 2009 aan het wegvallen. Kortom, ik wil Schumacher nog zeker de kans geven en ik hoop dat hij een kans krijgt met een veel betere auto. Schumi is niet de persoon ervoor, om na een mislukt jaar ermee te stoppen. Zulke jaren heeft hij namelijk ook bij Scuderia Ferrari gekend. Mercedes-Benz heeft de technologie en de kennis om een goede auto af te leveren. Brawn en Schumacher zullen terug naar de tekentafel moeten en in 2011 in plaats van een gekleurde BrawnGP auto, eens een innovatief ontwerp gaan produceren. Reeds verschenen: [Column"> Massa is Massa niet meer

Bron: Formule1nieuws.nl


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Panoz
Moderator

Wederom, leuke column mika1! Filmpje kende ik ook nog niet :lol: . Ik had wat het doorontwikkelen van de auto betreft ook wat meer verwacht. Als je bijv. kijkt naar de snelheid van het doorontwikkelen bij McLaren lopen ze bij MGP toch een heel stuk achter. Voor de rest hoop ik dat Schumacher nog een paar seizoenen doorgaat.

0 23-06-2010 10:15:16
bengelke
Gold Member

Had Kimi Raikonen geen interresse om de contracten van schumacher over te nemen?

0 23-06-2010 10:23:32
Mr_Hond
Gold Member

Wat ik nu ga zeggen is niet om BrawGP en Button af tezeiken want de beide titels zijn zeer zeker verdient.

Maar er 1 reden waarom BrawGP de titel heeft kunnen winnen en dat is omdat Ferrari en McLaren zich op een KERS systeem hebben gericht in 2008 en 2009.
Dat heeft ze veel geld en tijd gekost en dat is een rede geweest waarom een slechte start hadden in 2009
Echter hebben deze teams nooit de vruchten kunnen plukken van hun werk, maar daar gaat het even niet om.
Als je ziet hoe snel Ferrari en McLaren het voor elkaar krijgen om toch weer op dat podium te komen snap je dat als deze teams zonder achterstand beginnen niet in te halen zijn voor MercedesGP.

Het team MercedesGP is nog steeds het zelfde als toen het van BAR en Honda was alleen een andere teambaas en geldschieter.
Dit team heeft 2 oplevingen gehad en kan geen constante podium kandidaat genoemt worden.

Tuurlijk kan Brawn een hoop brengen maar het verschil is deze keer dat er geen honderden miljoenen klaar liggen om 24 uur per dag 7 dagen in de week te testen en al het goede personeel wat in de F1 zit te kopen.
Dit truukje heeft hij bij Honda redelijk herhaalt want daar lagen de miljoenen ook klaar, want de BrawGP auto is met de vele miljoenen van Honda betaald.
Die tijd is voorbij en alleen heel secuur werken en je altijd op de juiste dingen richten zal lonen en dat is niet iets waar Brawn om bekent staat.
Dit is een eigenschap die Rod Dennis in het McLaren team gebrand heeft.
Dit is ook een eigenschap van Newey.
Echter is Braw een ander type man, dit is een man die een heel groot team structuur kan geven, echter worden teams steeds kleiner en zal dit een eigenschap zijn die minder uitbetaald.

Als je al begint met een "verkeerde" wielbasis omdat je toch een verkeerde inschatting hebt gemaakt over de voorbanden.
Dan gaat het heel moeilijk worden en dan kan je Schumacher heten maar dan ga je echt niet winnen en eigenlijk zie ik MercedesGP niet het WK winnen, niet nu en niet over 3 jaar.

Maargoed we hebben het wel over Schumacher en die mag je nooit onderschatten, dus moet hij doorgaan.

0 23-06-2010 13:37:33
JanTod
Silver Member

Ja, ze zitten bij Mercedes met een groot probleem. En hoe dit nu op te lossen is ook een groot probleem. Het hok wil niet vooruit en de ongelukken zitten in een klein hoekje, maar ze zitten te vaak in dat kleine hoekje bij Mercedes. Zelfs Brawn en Schumacher kunnen daar weinig aan veranderen. Hopelijk vinden ze de know how om er in de toekomst effectief aan te werken. Schumacher vindt het spelletje veel te leuk, om nu de handoek in de ring te gooien. Laten ze nu eerst eens bij zichzelf te rade gaan welke mensen ze moeten aantrekken om innovatief aan het werk te gaan. Die zijn er wel hoor! Ik wens Mercedes/Brawn/ Schumacher/Rosberg en Co. heel veel succes met het verwezenlijken van hun dromen.

groetsels,

Jan Tod

0 23-06-2010 14:46:18
jazzman
Bronze Member

Je moet wel eerlijk blijven. Ja, hij heeft jaren met mindere wagens gekend, maar zelfs dan presteerde hij echt goed. Nu heeft hij nog niets laten zien. Ik herinner me bijvoorbeeld dat hij met een Benneton Airton Senna in de Mclaren voorbijstak. Hij haalde gewoon het uiterste uit een wagen en je kon hem er alleen maar om bewonderen. En nu is het zelfs een beetje zielig. Vooral die laatste race. dat was heel erg. Ik had het al gezegd toen het werd aangekondigd. Hij had echt niet moeten terugkomen, dat was een stommiteit. Nu haalt hij zelf zijn naam door het slijk.

1 24-06-2010 09:46:19
Schumi2
Silver Member

Ik weet er een heleboel coureurs waarvan je kunt denken dat ze ermee moeten stoppen. Waarom schrijven we niet wat over hun? Het laat weer eens zien hoe onzinnig het was/is dat men deze artikelen blijft schrijven over een mogelijke vroegtijdig ontslag voor de heer Schumacher.

24-06-2010 15:59:30
;