Menu
©

[Column"> Massa is Massa niet meer

8 reacties | 3559x gelezen
18-06-2010 15:46

mika1 |

Felipe Massa, de man die via Sauber Petronas een gedroomde transfer wist te maken naar een legendarisch team in de Formule 1, Scuderia Ferrari, is een ster in Brazilië. Zo blij als een kind was de Braziliaan, die de perfecte leermeester had gevonden in teamgenoot Michael Schumacher. Nu, is de situatie weer helemaal anders of toch niet? Massa moet ook nu weer tweede viool spelen. In 2008 leek het de held van Sao Paulo te worden, na Michael Schumacher en Kimi Räikkönen, was nu aan hem de beurt om kampioen te worden. Het verloop is bekend. In 2009 was Massa ook weer Räikkönen te baas, totdat die andere Braziliaan, Rubinho, een onderdeel verloor en Massa een vreselijke crash meemaakte. Gewond en gebroken, brandde nog altijd het vuur in hemzelf, liet de Braziliaan de wereldpers weten. Ook Scuderia Ferrari deed een duit in het zakje: ''Hij zet weer super snelle tijden neer in de laatste test'', schreeuwden de Italianen in koor. Racing is my life, was te horen op BBC World. Massa zou niet zwakker, maar zélfs sterker uit dit ongeval komen. Na een aantal races aan de kant te hebben gezeten en een falende Badoer zien te hebben zien prutsen, kon Massa weer in 2010 zelf achter het stuur plaats nemen.
Veelbelovend was zijn kwalificatie in Bahrein, hij stond voor Alonso, maar in de race waren de rollen weer omgedraaid. En sindsdien werd het alleen maar minder en minder. Alonso werd constant door hem opgehouden, en dan ook nog die clinch in de pitstraat. Het kon niet slechter voor Massa. Na zijn slechte prestaties dit seizoen, probeerde de Braziliaan de wereld weer te laten geloven, dat het wel allemaal goed zou komen. Tevergeefse moeite, later kwam de Braziliaan schoorvoetend vertellen, toch wat problemen met de auto te hebben. De Braziliaan die de kunst van het inhalen verleerd lijkt te zijn en zonder druk maar zijn rondjes rijdt. Ook in Canada was het weer raak of eigenlijk niet. Massa had een ongelukkige start en kon na een inhaalrace zelfs geen punten scoren! Wel ironisch, de leermeester die nu bij de Duitse concurrent zit, wist Massa de definitieve mokerslag te geven wat betreft zijn seizoen en kansen op het kampioenschap.

Bron: Formule1nieuws.nl


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Aero_F1
Silver Member

Mooie Column Mika. Mischien op waarheid berust, en mischien zitten ze er allemaal naast en rijd hij straks weer als vanouds. De vraag die me nog rest is...Waneer Krijgen we de Column von der her Schumacher:lol: De man waar ik nog wel in geloofde aan het begin van het seizoen. Mijn geloof neemt nu langzamerhand af.

1 18-06-2010 16:44:23
mika1
Gold Member

Zal ook misschien nog wel eens langskomen, heb nog een aantal stel personen in gedachten ;-).

18-06-2010 16:51:47

aan de diverse topics te lezen in het nabije verleden, is deze concusie niets nieuws

1 18-06-2010 17:17:58
boogie
Bronze Member

en toch dat contract verlengen, echt een raadsel. Ferrari zou toch naar het beste team moeten streven in mijn ogen.

18-06-2010 19:11:31
Indo-Lee
Gold Member

Massa is in mijn ogen ook geen Wereldkampioen. Hij is een coureur die altijd 2e viool zal blijven(moeten) spelen. Hij weet dit zelf(denk ik) ook wel, dat is de reden dat hij ook dit nieuw contract heeft getekend.

0 19-06-2010 12:18:17
Lucchese
Senior Member

Ach, ik vind het té mooi om al de pech aan zijn ongeluk te wijten. Hij wist nooit echt potten te breken vind ik, en de kunst van het inhalen heeft hij nooit gekent. Natuurlijk heeft hij bijna het wk gewonnen, maar dat is te danken aan zijn constantie. Start op pole, wint de race. Start 2e, eindigd 2e,, ga maar door.

Alonso is gewoon van een beter caliber. En Ferrari heeft gekozen voor een eerste rijder, met een hulpje. Like alway's.

1 19-06-2010 12:46:40
hakan
Rookie

@Lucchese hmm heeft hij nooit de kunst van het inhalen gehad bekijk deze dan maar eens
http://www.youtube.com/user/TheHAkinci#p/f/0/HUeqylGWjq8

19-06-2010 14:59:32
the duke
Senior Member

ik had echt gehoopt dat Massa Alonso de oren zou wassen, maar ondanks de vele fouten van Alonso, lijkt hij van een heel ander kaliber wat betreft de snelheid de laatste paar races.

@hakan

beetje slecht voorbeeld, he, om dat een inhaalactie te noemen. die twee gaan gewoon zo wijd dat ze hem gewoon voorbij laten.

0 19-06-2010 16:43:06
;