Menu
©

Column: Wat doet men met kiespijn?

7 reacties | 2569x gelezen
30-09-2009 13:29

lars75 |

Tijdens mijn eerste publieke optreden, tegenover enkele andere forumverslaafden, werd mijn scherpe tong en volhardendheid weer eens ter sprake gebracht. Hier werd ook aangegeven dat het weer eens tijd werd voor een column. Slaafs en onderdanig als ik ben, voldoe ik hierbij aan het verzoek. De afgelopen maanden is een tijd van grote controversen in onze geliefde formule1. Allereerst de rel rond het budgetlimiet en de afscheiding van de FOTA van de FIA. Deze storm was nog niet gaan liggen of één van de sleutelfiguren in deze zaak werd beschreven als een keihard zakenman met een bal verstand van Formule 1. Toen was de kogel nog niet definitief door de kerk, maar het mag geen wonder heten dat diegene, die deze uitlatingen over zijn manager en werkgever deed, dwangmatig van zijn contractuele verplichtingen bevrijd is. Dit was weer tegen het zere been van de overspannen kleuter en zijn neurotische over bezorgde vader, deze laatste had sowieso nog een appeltje met de zakenman te schillen! Daarom even een oude rekening vereffenen.
Nu ik het zo zeg, even een consparicy theorie: Papa Piquet is door toedoen van een zakelijk en sportief meningsverschil met een jonge, ambitieuze, keiharde zakenman uit zijn geliefde sport gezet. Deze nieuwkomer had de ballen verstand van waar het in de sport om ging, wel had hij een goede neus waar hij met zijn team zakelijk naartoe wilde. Papa Piquet koesterde sindsdien een grote wrok tegen deze vrek en heeft zichzelf voorgenomen om ooit zijn gram te halen. Rond de tijd dat dit speelde was Papa Piquet net een versbakken vader en was trots op zijn peuter. Deze peuter gaf pa blijk van zijn talent door zijn loopautootje met hoge precisie rond te sturen op de voortstuwende druk die hij produceerde bij het vullen van zijn luiers. Dit talent bracht pa op een sluw en ingenieus idee, het plot werd gesmeed, zijn zoon zal zijn scherprechter zijn. Pa geeft zijn zoon de middelen om zijn talent aan te wenden en zich internationaal in de kijker te rijden. Pa geeft te kennen zijn zoon niet te willen managen en biedt hem aan bij een groot manager die zakelijk enorm opgewonden wordt van het CV van deze knul. Hij zou hem naar de F1 brengen en 15 jaar uitmelken, niet wetende dat hij zelf de gemolken koe zou worden. Anderhalf jaar worstelen, ploeteren en knoeien in opdracht van pa! De werkgever c.q. manager wordt het zat en schopt zijn investering over het hek. Niets vermoedend en verblind door zijn zakelijke drang heeft hij echter een schop ter hand genomen en heeft hij met een ingenieus plan in het schemerige Singapore zijn eigen graf gegraven. Pa wrijft in zijn handen en wacht op de dag om de zakenman met hulp van zijn zoon dat graf in te schoppen. Maar alles en iedereen wat hem lief is zal met hem meegaan zijn graf in, als de Farao van de F1 moet hij naar het graf gedragen worden. Diep weggestopt in een donker spelonk met al zijn rijkdom bij zich, onttrokken aan het daglicht van de Formule1. Papa heeft na al die jaren eindelijk zijn gram gehaald en hiervoor zijn liefhebbende zoon geofferd. Plan geslaagd!!!
Nu deze zakenman met de ballen verstand van Formule 1 uit het spel verdwenen is zullen er weinigen zijn die hem gaan missen. Niet bij de mensen in de paddock, niet onder de fans en zeker niet de coureurs die onder hem vergruisd zijn ten faveure van twee groot coureurs. Dat deze twee coureurs meer aandacht verdienen dan anderen is wellicht verklaarbaar. Maar dat daarvoor groot coureurs slechter neergezet worden dan dat zij zijn om die twee nog beter te laten lijken, dat is wel erg wrang. Zeker is dat ik hem zal missen als kiespijn en de strijd van de familie Piquet en het ingenieuze plan toejuich. Je moet een smerige dodelijke val zetten om een jakhals te vangen, anders bijt hij zijn eigen poot af en gaat gewoon verder. Heren hulde voor jullie moed, geduld en bijdrage aan een betere Formule1

Bron: Lars75


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

SvenT
Silver Member

Geval van koekje van eigen deeg of zoals men zegt wie het laatst lacht...De man die zich jarenlang onaantastbaar waande, zoals zovelen met veel geld en invloed, is door arrogantie en onderschatting ten onder gegaan. Het draagt geen schoonheidsprijs op de manier hoe, maar de Formule1 is hard, niet alleen voor de coureurs!!

1 30-09-2009 13:55:32
formule1
Bronze Member

Maar papa was ook altijd een naar mannetje hoor, vraag maar eens aan Nigel Manssel..die kan zijn bloed wel drinken...

30-09-2009 15:04:34
;