Column: Mag ik mijn zakgeld opa?!

Gepost door: lars75 op 11-01-2009 13:34 2260x gelezen

Na een fikse ruzie tussen de familie en opa, heeft opa het meest vooraanstaande familielid meer zakgeld beloofd. Maar ssst, mondje dicht tegen de rest. Ze moesten eens weten dat ik jouw loyaliteit koop om zo de familie bij elkaar te houden.

Vervolgens is het familielid het niet eens met hoe Opa Corleone de familie runt en wil een eerlijke verdeling van de inkomsten die opa uit het familiebedrijf wegzuigt. Ach, denkt opa, in plaats van open en eerlijk deze discussie aan te gaan. Dan vertel ik de rest wel over de verhoging van jouw zakgeld, is de druk bij mij weg en zoeken jullie het maar weer even lekker uit! In de moeilijke tijd waar de onderneming nu in verkeerd en de druk op de markt waarin zij zich hebben geplaatst, een naar mijn inziens belachelijke manier van bedrijfsvoering! Aangezien opa als hoofd van de familie en het gezicht van de onderneming het grootste kapitaal heeft. Lijkt het mij niet meer dan logisch dat juist deze persoon, in dergelijk moeilijke tijden, de aangewezen persoon is om zijn eigen belangen opzij te zetten. En dat juist hij de persoon is die de familie bij één houdt en de onderneming een kapitaalinjectie geeft die het nodig heeft. Dat hij de zwakste familieleden beschermt en ze er warmpjes bij zet. Maar niets is minder waar! Als een Ebenezer Scroodge die nog geen van de drie geesten uit het verleden, heden en de toekomst heeft mogen ontvangen, zit hij als Dagobert Duck in zijn geldpakhuis zijn geld te tellen. Met zijn oog altijd gericht op zijn geluksdubbeltje, om deze te bewaken tegen Zwarte Magica en de Zware Jongens. Geen hart voor de familie en de onderneming, alleen hart voor het ondernemen. De mooiste pronkstukken uit de verzameling flikker je in de prullenbak. Wat je er voor terug koopt zijn nieuwe, niets zeggende, kapitalistische pronkstukken van een virtuoos tekenaar. Al het plezier zuig je uit de onderneming en bederft het plezier in het ondernemen voor je eigen familie. Waarom? Het geldpakhuis zit nog niet vol genoeg! En aangezien Dagobert weg gaat bij Oma Duck, kan het ook nog wel eens zo zijn dat Oma haar “piece off the pie” op komt eisen. Dus vullen die pot, anders vist opa straks nog achter het net! Laten we eerlijk zijn. Als Ecclestone echt hart heeft voor de sport, de teams en haar fans. Dan komt Canada weer gewoon op de kalender zonder gezeur. Dan krijgen de teams meer geld uit de tv inkomsten. Dan zorgt hij er persoonlijk voor dat het interessanter wordt om Honda over te nemen. Dan zorgt hij er voor dat eventuele sponsordeals die omvallen, worden gecompenseerd. Dat de armere teams een beroep kunnen doen op een noodfonds, dat door hem beschikbaar wordt gesteld. En wat er allemaal nog meer te verzinnen is. Maar het enige wat deze overrijpe, te ver uitgedroogde, verwende oude krent doet, is zijn eigen vege oude afgeschreven lijf redden. Niet zorgen voor de toekomst, niet zorgen dat iemand het roer over kan nemen. Want ze zullen toch maar weten hoe hij met ijzeren hand deze wereld manipuleert en regeert. De familie is ziek en links en rechts zullen er familieleden een stille dood sterven of op het randje van de dood balanceren. Maar wat maakt het uit, als opa er maar warmpjes bij zit en het hem maar goed gaat.

Bron: www.formule1nieuws.nl


Alle commentaren zijn eigendom van de posters. Formule1nieuws.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de commentaren.


Reacties op: Column: Mag ik mijn zakgeld opa?!


MadMarkie
Re: Column: Mag ik mijn zakgeld opa?!
Erg leuk stukje Lars. :clap:
Gepost op: 11/01/2009 14:38
_michel_
Gepost op: 11/01/2009 14:39
Mijn complimenten, lekker subtiel ook :-)
Gepost op: 11/01/2009 14:39
Lester
Re: Column: Mag ik mijn zakgeld opa?!
Nice column Lars ;-)

Lester ik zou best met de eer willen strijken maar bij deze heb ik de naam even veranderd in Lars. ;-) Greetz Mark
Gepost op: 11/01/2009 23:31
Biertje
Gepost op: 11/01/2009 23:43
@ Lester, Ehmm.... Alle eer gaat naar Lars! Dat dat even duidelijk is :-P
Gepost op: 11/01/2009 23:43
crash2000
Re: Column: Mag ik mijn zakgeld opa?!
Mooi geschreven Lars:clap:

En de familie is inderdaad niet meer zo gezond en OPA wil het medicijn niet afgeven vanwege zijn SUPERGROTE EGO. Van je familie moet je het hebben zeggen ze wel eens.
Gepost op: 12/01/2009 10:50
dickyduks
Re: Column: Mag ik mijn zakgeld opa?!
beste lars mooi geschreven sprookje, maar die kan alleen maar uit komen als jij de vervanger wordt van opa bernie Ecclestone.
de iedeeen die jij hebt lars ik ben het met jou eens, helemaal niet verkeerd gedacht .
dus we stemmen voor lars go voor big boss f1.

groetjes dickyduks.
Gepost op: 13/01/2009 14:09